8. okt 2010

Külalisesinemine nr. 24 ehk väike päike igas päevas

Tänane külalisesineja ja ühtlasi postituse pealkirja algupärane autor on jällegi innukas kaastööline leheneeger. Ta ütleb nõnda:

"Ainult jumal ise ja Ene Ergma teavad, mis toimub pealtnäha ilusa päikese sisemuses. Ülejäänud võivad seda vaid oletada."




Noh, minu meelest on tegu sedasorti olukorraga, kus võib ka
igasuguse oletamise rahumeeli kõrvale jätta ning keskenduda üksnes ja ainult esteetilisele naudingule. Niihästi värvi kui tekstuuri maitsekas kontrast peaks küll paitama iga toidusuretaja silmi. Kes kohe kuidagi ainult esteetikaga piirduda ei suuda, võib muidugi sisse visata väikese sümboolse touch'i. Vt. ka juba klassikaks saanud lõpukirjanditeema "Ilus õun, uss sees".

Endal on mul jällegi raporteerida vähe, kuna ükspäev soovis vanemlik instants apartementi ööbimiseks kasutada ja suurest silmakirjalikkusest otsustasin sel puhul pisut koristada. Teate, kui pidulik ja eksootiline on köögipõrandal kõndida, kui jalad põranda külge ei kleepu! Jumala eest! Päris harras tunne tuli peale ja tekkis tahtmine veidikene oma hingeõnnistuse peale mõelda. Aga pole tarvis muretseda. Esiteks on see ebatavaline olukord nüüdseks jälle peaaegu normaliseerunud ja teiseks ei mahu ma oma köögis nagunii üle ühe sammu tegema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar