4. apr 2011

Külalisesinemine nr. 44 ehk jätkub sõda seente vastu

Vahepeal tuli minu peale töötamise needus, nõnda et ei olnud mahti ei jätkata sõda seentevastasel rindel ega teostada kommentaariumis ette pandud poliitiliselt korrektseid ümberkorraldusi, nagu nimetada Willendorfi jänes ümber Willendorfi randjärveks. (Nimenaljad päästavad maailma teadupärast ju kohe eriti lõdva randmega.) Aga pole viga, õnneks jäin haigeks, olen nüüd tagasi äris ja toon teieni ühe pikalt postkastis laagerdunud saadetise. Bläägi panustab taas kord koomas Toomas, kes sedakorda enam ei kõhke välja käimast kohe päris omaenese kätetööd, nagu ma aru saan. Tundlikult trendihoovusi järgides juhatab ta kaastöö sisse:

"[V]õttes südamesse bläägis kõlamahakanud kriitikat ühelbalisuse aadressil, saadan järgmise kaastöö. Riskides rikkuda kena võimaluse viktoriini korraldamiseks, tahan siiski joonelt ära märkida, et üritasin toidu aegapidi pärmi- ja hallitusseentega suretamise asemel hoopis termilise töötlemise kasuks (seegi ju aastatuhandeid tuntud võimalus!). Toormaterjaliks joogipiim ja riisihelbed."






Täiesti aus abstraktne muster. Omamoodi karamelline üldmulje. Meenub ammune klassiekskursioon, kus kollektiivsete jõupingutustega saavutasime sarnase tulemuse, kasutades toormaterjaliks makarone ja viimistlusvahendiks konserviavajat. Mina kukkusin ka jõkke. Aga siin on sama kaugele jõudnud üks mees!

Muide, kahtlase kokkusattumusena on koomas Toomas just hiljaaegu andnud lubaduse oma senises blogis otsad kokku tõmmata. Ta toob seal küll ära mingid pseudoselgitused, aga arvata võib, et tegelik põhjus on ikkagi oma ande lõplik embrace'imine ja kapist väljatulek toidukunstnikuna. See ei saa olla juhus! Ega's midagi, tuleb tunnistada, et see liin väärib ajamist küll. Siitpoolt lähevad igatahes teele äärmiselt toetavad soovid. Jõudu ja kindlat kätt enese leidnud loojale!

7 kommentaari:

  1. Paganas! Külalisesinemine nr 30 on juba üks-ühele lauale lajatanud täpselt sama kontseptsiooni! Ja mitte ainult kontsepstsiooni, vaid ka vormistusliku külje... Hetkeks hakkas lausa tunduma, et ... olen korranud oma varasemat kaastööd ja siis jälle, et plagiaadisüüdistusest pole pääsu, aga pärgli päralt!, kinnitan täie veendumusega, et minu juhitud teadusuuringute rühmitus jõudis nende tulemusteni täiesti iseseisvalt!

    VastaKustuta
  2. Äran'd muretse, koomakas, ega meil siin ETIS ei ole. Ütleme nii, et tegu on rikastava variatsiooniga tuntud ja armastatud motiivist. Iga uus on unustatud vana!

    VastaKustuta
  3. Jüriallikud ja teised siisikestefetišistid ei pane seda ka ETISes pahaks - Tulvingu reegel ju lausa sunnib seitse korda sama asja avaldama. Pealegi - äparduse geomeetria on ju hoopis erinev, geograafiast rääkimata!

    VastaKustuta
  4. te olete nii nunnud mind siin lohutamas, justnagu kaasbuliimikud oksendajale tunnustavalt õlale patsutamas!
    Ma tänan!

    VastaKustuta
  5. "Äparduse geomeetria" kõlab nagu mõni postmodernistlik tüvitekst. Vrd "Teadmiste arheoloogia" jne.

    Peakski aga äkki hakkama bläägile mingit kategooriat taotlema. Rahvusvahelisuse liini olen küll hoolega silmas pidanud.

    VastaKustuta
  6. ououou, klm, ma sulle teen siin "äpardust"! :)

    Niimoodi jääb mulje, nagu ma polekski seda kõike ilu bläägi tarbeks sihikindlalt ja otstarbekohaselt teinud, vaid lihtlabaselt klantssöögi tegemisel feilinud!

    VastaKustuta
  7. KoomasToomas tundub väga bipolaarne olevat - kõigepealt olen ma "nunnu lohutaja", aga tibake hiljem sajatatakse juba ähvardusi selga... Kui ma nüüd püüaks kohutavalt küüniline olla, kohe nii õelalt ja pahahtlikult (mida ma loomulikult ei ole, sest kamoon - ma ju tegin need pildid willendorfi randjärvest!), siis mind väga huvitaksid, millised on need sinu tõelised äpardused köögis, kui siia, oma olemuselt failblogi, postitad sa üksnes oma köögikunstilisi õnnestumisi...

    VastaKustuta