6. veebr 2011

Veiseliha mustade ploomidega

Külalisesinemiste vahele tahan anda ka väikese panuse oma köögist. Eelmise postituse mõjul üritan head algatust korrata ning pakkuda pilte toidust, mis ei ole sugugi riknenud, ent näeb siiski eemaletõukav välja. Veiseliha mustade ploomidega, see ta ilmselgelt on. Kahtlusi võib tekitada ainult küsimus, kas enne või pärast seedimist.







Ühtlasi selgub, et äsja on toimunud parimate toidublogijate mess. Kuhu jäi minu kutse? Ausalt öelda teeb kõrvalejätmine mind sügavalt õnnetuks. Ei, mul ei ole kahju mitte endast, vaid ühiskonnast tervikuna. Kurb, et ka meie väikeses kogukonnas sunnib lihtsalt tige, ussitav kadedus tegijaid üht oma ala meistrit sõbralikust töövõistlusest välja puksima. Kurb. Aga pole midagi teha, tuleb lihtsalt panna vöö vööle ja rühkida peatumata edasi oma igapäevasel rajal - loomulikult koos teiega, armas publik, armsad kaastöölised! Juba varsti uued palad bläägi postkastist!

5 kommentaari:

  1. Õumaigaad, päris kole.
    Siinkohal sooovitan üht koleretsepti mille peale ma mõtlesin oma suppi süües. Niisiis.

    "Sinine kana"
    Vaja on: Üks kana, ilma nahata
    punaseid sibulaid, nii viis suuremat
    puljongikups (noh see söök peab pärast söödav ka olema)

    Haki sibulad suvalisteks tükkideks. Pane koos kanaga ja veega potti. Keeda kana pehmeks. Kui meeles on pane puljongikuubik vms maitseaineid ka. Kõige parema visuaalse elamuse saad kui jätad kupatuse üle öö seisma.
    Võta kana välja, sibulad on praeguseks hallid ja koledad, need viska minema. Serveeri sinine kana koos mingi kontrastse taustaga nagu keedetud porgandid või kollane riis :) Head isu.
    Milleks punased sibulad üldse head on?
    S.S. Tartust

    VastaKustuta
  2. Motoks:

    "Sinine kana rabistab, tõstab tambeldes-tagudes tiibu, heitleb üles, sinna, kuhu ta sinine kuulub, aga vaob, päratu, seletuseta raskus rusub teda alla, üha madalale, alla, mille allpoolsuse määr tundub lausvõimatu, vajumine, lamastumine, rusustamine, millel sootuks polegi põhja, põhjatu laskumine, tema tiivad löövad, tema ihu ihkab, lendu, kõrgust, püsi ja tõusu, tema püüe pürgib, ta on lind, kodu lind, aga kus – all, üleval, laotuses laotusetuses – on linnu kodu?"

    Lauri Pilter

    VastaKustuta
  3. Ja "Nad tänasid teda supivedeliku eest ühes leivatükiga, mis kaasa kisti, ja kartuli eest, mis meeleheitlikult kausi põhjas uppus."

    (Jaan Oks)

    VastaKustuta
  4. Ei maksa siin sinise kana üle midagi nalja heita - see Ameerika iseseisvussõja kangelane on tuntud kui väga karm ja vihane võitleja: http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Hen_of_Delaware

    VastaKustuta
  5. No Pilteri küsimus on siis ju vastatud: linnu kodu on Delaware'is.

    Jaan Oksa supi jätaks vist küll vahele...

    VastaKustuta