15. veebr 2011

Külalisesinemine nr. 40 ehk ekskurss balti keeltesse

Tänase saadetise on läkitanud koomas Toomas - ma usun, et see, kes siin elab, sest ühtki teist ma ei tea.

"Siinkohal pisike kaastöö algajalt köögikunstnikult, mis ilmekalt kinnitab, et ka spordikooli ühika kasinais tingimusis võib piisava ressursi (loe:aeg), õige suhtumise ja teadusliku lähenemise ristamisel abil saada tulemusi, mis teeksid au ka küpsele köögikunstnikule tema loomepalangu tipphetkil.
"



"Balti keelte asjatundjad võivad saasa ka aimu teose loomisel kasutatud materjalidest, kuid keelevõhikuile olgu vihjatud, et nad väga palju mööda ei pane, kui kohupima kahtlustavad.

Allakirjutanu on vaid tagasihoidlik vahendaja, või kui tahate, siis impressaario. Kauni teose ning fotojäädvustuse omanik on vastavad õigused loovutanud vabatahtlikult, teadlikult ja (loodetavasti) täie aru juures. Rotti pole miskit pandud."

Niisiis on meie ees õigupoolest tundmatu kunstniku töö - kui tegu ei ole muidugi osava publicity stunt'iga ja kaastööline koomas Toomas mitte omaenese isikut saladustelooriga ei ümbritse. Ent milleks kohe sedasi kahtlustama kukkuda? Laskem end müstikast kaasa kanda ja tunnistagem ühtlasi, et on tegu tööga, kus kontseptsioon on harukordselt täielikult ellu viidud. Hallitusega on kaetud peaaegu kogu võimalik pind. See peab tõepoolest olema nõudnud katkematut kannatust ja teadlaslikku meelelaadi. Eriti spordikooli ühikas, kus ma kujutan ette, et igasugune valk kohe keresse larbitakse, kui korraks pilgu mujale pöörad. Tänan väga tulemust jagamast!

2 kommentaari:

  1. jajaah, eks ta või paista siin küll, nagu kokutamise ning punastusega pooleks jutt Hiiu dispanseris, et "teate, ühel mu sõbral on sihukesed-ja-sihukesed sümptomid seal all ja mis rohtu ta nüüd peaks küll võtma?"
    Aga auhind läheb sellegi poolest Audentese ühikasse.

    VastaKustuta
  2. Mmm, võrratu! Tõepoolest südamega tehtud!

    VastaKustuta