7. juuni 2010

Külalisesinemine nr. 7

Meie tänane esineja, väike korrespondent õigusteaduskonnast, juhatab oma etteaste sisse tõdemusega: "patt on ilu vaka all hoida". Selle vastu ei saa vaielda. Sissejuhatuseks peedisupp veebruarikuust:



Kardan küll, et selle pildi sihtgrupiks on üksnes tõelised asjatundjad. Mina kui peedisupiprofaan ei oskaks vahest ilma juhatuseta siit midagi riknemisele viitavat leidagi. Professionaalselt teostatud high-key valgusskeem toob välja peaasjalikult peedile nagunii omase värvuse ning vaevumärgatav valge hägu üksnes komplementeerib kaadri heledaid servi. Pildi toidusuretuslik tõlgendamine vajab nii eksperdisilma kui taustainfot. Seevastu edasised lopsakad hallitusmaastikud pakuvad kahtlemata silmarõõmu ka asjaarmastajale. Kanakaste märtsist:







Esimene pilt on oma kirkas värvimängus lihtne ja ilus. Juhin eraldi tähelepanu hallitusel pärlendavatele veepiiskadele. Vaata ja imetle, linnainimene! Selleks, et näha kauneimat, mida loodus pakkuda võib, ei ole tingimata tarvis istuda maasturisse ning tervenisti pooleks tunniks mereranda või põlismetsa kihutada. Teinekord piisab ka külmkapiukse avamisest. Seevastu järgmised kaks fotot on värvigammalt subtiilsemad, võludes lisaks pehmetele toonidele ka kaadrisse püütud tekstuuriga. Kaamera taga võib hoomata väga tundlikku fotograafisilma.

Viimaks pakub väike korrespondent õigusteaduskonnast meile "midagi vorstilaadset, mille värske olek mulle paraku aga üldse ei meenu":



See meenutab üsna täpselt Avatud Eesti Raamatu sarja kujundust. Hirmus kahju, et Julia Kristeva "Jälestuse jõud" juba õige pisut teistsuguse kaanepaberiga välja on antud. Kui uustrükiks läheb, ärge kõhelge ühendust võtmast, härrased kirjastajad! Viin teid diskreetselt selle pildi autoriga kokku! Tuhat tänu talle praegugi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar