28. juuni 2010

Külalisesinemine nr. 11 ehk korterite salajane elu

Nojah, selline see inimene on - anna talle päevake palgata puhkust, sööda mõned tikuvõileivad, ja juba kipub ta perutama, hakkab end ei tea kelleks pidama ning jätab blogimise sootuks unarusse. Mea culpa!

Ega mul õieti enese ja teie pärast, kallid blogilugejad, suurt muret ei olegi. Meiesugustel on kahtlemata eneselgi külmikunurgas mõni hallitanud saiaviil või tohletanud tomat, mida meelekarastuseks vaadata, silitada ja ehk koguni näkitseda, kui sotsiaalmeedia alt veab. Minul küll on. Aga piinlik on korrespondentide ees, kelle kaastööd juba häbiväärselt kaua postkastis vedelevad. Püüan seda viga nüüd jõudumööda heastama asuda.

Minu ainsaks vabanduseks on see, et tänane kaastöö on hoolimata ajalisest avaldamislüngast väga päevakajaline ning prokrastinatsioon on selle teose publitseerimisel ehk koguni kongeniaalne lahendus. Even if I say so myself. Meie ees on juba tuttav kaastööline Kirepist, kes seekord on aga saatnud pilte hoopiski oma Tartu residentsist: saame teada, mis on seal toimunud ajavahemikus, mil ta ise viibis kas Kirepis või ka mitmetes muudes, veel kaugemates maailma paikades. (Kuigi nagu tema eelmise kaastöö kommentaarides mainiti, on raske ette kujutada, et mõni paik võiks olla veel kaugemal.) Niisiis on see pildivara väga sobilik nautida praegusel kuumal suveajal, mil paljud on juba kuhugi kuurorti sõitnud. Vaadake, vaadake hoolega - ja mõelge, mis teiegi kodus parasjagu toimuda võib.


Hallitav petersell, maitselt puine, heasoovija poolt ülekastetud:





Lill, (üle)kastmata:



Puhas tolm oma ürgses ilus:



Coffee and cigarettes - the unaesthetic edition:





Paneb mõtlema, mis? Tahate ikka maale minna? Kas tasub?

Varsti taas mõni reibas suvine reportaaž!

4 kommentaari:

  1. avalda saladus, kust Sa need fotod küll võtad??
    Mega (võigas):)

    VastaKustuta
  2. No ma võiksin öelda, et ma teen neid fotosid oma kodu nelja seina vahel, kus ma elan hälbinud indiviidi hälbinud elu, ja seega ehk pisutki päästa laiema publiku meelerahu. Eks osalt ongi asi nii. Aga kibe tõde on see, et "külalisesinemise" nime all ilmunud pildid on mulle saadetud arvukate, arvukate teiste inimeste poolt. Jah, selline olukord valitsebki kõikjal meie ümber.

    Ega mina ei kurda. Köögikuvand korrektseks!

    VastaKustuta
  3. Mul tekib seda blogi ja oma ümbrust silmitsedes vastupidine küsimus: kust need alatud klantsköögiblogid oma propagandaks materjali võtavad? Väga tervistav on näha normaalsete inimeste kodusid, mitte mingeid koristusfriikide paraadpilte.

    VastaKustuta
  4. Mhm, suurepärane eksemplar.
    Aga siiski, positivist minus nõuab standardiseerimist: kui mitte määratletud, siis vähemasti postuleeritud algmeetrit, igavesti taastuleva olmeräpa ühikkööki. Selleks võikski olla "köök" (1k), mis oleks siis analoogne kilogrammile. Üks kilogramm on 1000 grammi ja üks köök ehk kilo-öök on 1000 ööki. 1000 ööki on tavaline köök. Mega-öögiga (1 Möök = 1000 kööki = 1000 000 ööki) võib pistmist tulla siis, kui oled läinud semestriks või paariks välismaale ja jätnud oma korteri hipidest ja punkaritest sõprade hooldada. Kui aga klantsajakirja klantsperenaine leiab oma steriilsest köögist väikse armsa räpa-alge, siis on tegu nano-öögiga ehk nöögiga (1 nöök). Senti-öök on üks sajandik-öök ehk söök - kõikide köökide algupära.

    VastaKustuta