17. mai 2010

Veel külalisi ehk tagasi juurte juurde

Üha rohkem inimesi avab selle blogi tarvis oma kodused salved - seekord sõna otseses mõttes. Heade lugejatega jagavad oma esteetilisi elamusi tundmatuks jääda soovivad akadeemilised jõud, jällegi Tartumaalt. Saatetekstiga on nad kitsid, nii et laskem piltidel kõnelda enda eest:





Mis siis minagi siin pikalt retsenseerin. Tahaksin tähelepanu juhtida üksnes imekaunile, lopsakale punakaslillale värvitoonile, mis (kahtlemata hoolega kujundatud) tagasihoidlikul taustal imepäraselt kirendama lööb. Ühtlasi kontrasteerub maine, tagasi-juurte(sic!)-juurde-esteetikat rõhutav mullataust neitsilikult valge raamistusega, mis lubab vahest aimata urbanistlikku külmkapimiljööd. Vaoshoitud, klassikaliste vahenditega on ometi suudetud edasi anda peenekoelisi tähendusi. Siit aimdub erudeeritud maitse. Hea valik, tundmatud akadeemilised jõud!

Siinkohal tahaksin hetkeks paluda ka nende maailmas pettunute tähelepanu, kes leiavad, et parasjagu valitseb Lääne ühiskonnas suur tühjusekummardamine ja edevusekultus ning et inimesed ei ihalda muud kui üürikeseks püünele saada, ükskõik mis vahendeid see ei tarvitseks. Vaadake vähem tõsielusarju! Kvaliteetmeedias on näha täpselt vastupidiseid tendentse. Mitte keegi sellesinase blogi kaastöölistest ei tõtta ennast upitama, ei nõua oma viitteist minutit kuulsust! Demokraatlikus, heldes, ennastohverdavas anonüümsuses pakuvad nad oma töö vilju meie kõigi hüvanguks. Ja see on ilus, sõbrad. See on ilus.

Loomulikult kutsun ühtlasi teid kõiki üles saatma mulle kaastöid. Üheskoos võime me maailma muuta paremaks, ilusamaks kohaks, mida enam ei rõhu glamuuri raudne kand!

5 kommentaari:

  1. Värvilised makaronid läksid karvaseks ja nii ilus:

    http://picasaweb.google.com/lh/photo/iMyKiE2PRTy3uLhYFnnTbsUpmTnEfuVOpWIJxDf8kUU?feat=directlink

    http://picasaweb.google.com/lh/photo/tuOt-MbMmAEL1gL5HyxFb8UpmTnEfuVOpWIJxDf8kUU?feat=directlink

    VastaKustuta
  2. Taevakene, see on tõesti imeilus! Kas ma võiksin ehk neid pilte eraldi postituses linkida või koguni need siia bläägi üles riputada, loomulikult autorile viidates?

    VastaKustuta
  3. ülemise pildi kompositsioon on lähedal täiuslikkusele.
    ja mida küll sosistab vananev kartul surnd porganditele? sellest vaikib ajalogu...

    VastaKustuta