Evakueerusin tõusva temperatuuri eest meie kodumaa perifeersematesse piirkondadesse, kus napib Internetti, veevarustust ja õieti ka halvaksläinud toitu. See-eest on sooja tagasihoidlikud 22 kraadi, nii et võib rahul olla. Küllap varsti naasen oma kohustuste juurde. Seniks aga vaadaku hea bläägilugeja lahkesti pilte, mis tehtud minu linnast lahkumise päeval:
Siinkohal sooviksin ära klaarida ka ühe võimaliku arusaamatuse. Küünilisemad ja kahtlustavama loomuga lugejad on mõnikord ridade vahel vihjanud: ma lavastavat oma fotosid! Ma tegevat seda meelega, see ei saavat olla võimalik, ühelgi juhul ei rikneks kogemata nõnda palju toitu nõnda meeleolukalt. Tahan siinkohal need haavavad süüdistused ümber lükata: ei. Ei, ei, ja veel kord ei. Ma ei ole ometigi mingisugune vastutustundetu, keskkonnavaenulik toiduraiskaja. Asjad lihtsalt lähevad nõnda. Antud juhul ei saanud ju mina midagi parata sinna, et paraku jõudis kodulähedasel turul just siis kätte kodumaiste maasikate maasikate hooaeg, kui olin enesele Maxima keti kauplusest soetanud karbitäie nektariine. Loodust ma ei kontrolli!
Nüüd on kodumaiste maasikate hooaeg muidugi juba läbi. Küpsevad vaarikad ja mustikad. Varsti lähevad pihlakad punaseks. Ja siis lähevad nad halvaks. Selg sirgu ja pea püsti, tööd jätkub!
Sildid
külalisesinemine
hallitus
frukt
eksperimendid temperatuuriga
lüürilised hetked
cooker's block
midagi tsöliaakiahuvilistele
värske toit
hoidised
aww
karvane üllatus
tagasi juurte juurde
akadeemilised jõud
§
moodne kunst
piim on looduse suur ime
väljamaa
elu allikad
lülijalgsed
konserv
tervendav köök
Helen
kõnts
punk's not dead - it just smells funny
solanum tuberosum
supp
tahtlikult kääritatud joogid
võitlusvälja laienemine
Kontor on kodusõda
leheneeger
surm
esimene kaastööline
hiired
koomas Toomas
kortsud
postkolonialism
torm teeklaasis
tume ilu
zombie-söök
Carolina
Charles Bukowski
Estonglish
Itaalia
Solanum lycopersicum
don Tihane
ikebana
kaastööline Itaaliast
kaastööline Kirepist
kerged pastaroad
kompost
korrespondent Kaeraväljalt
külmkapi sulatamine
pask
puder
Andrus Kivirähk
Frenglish
Made
Manjana
Morgie
Pärtel
Siiri
Triin Talk
Veenus
Zuuluis ja Ideala
arsenal
katu
killud
kiwano
tädi Maali
uus algus
viide
voodi on kodusõda
õunaäädikas
Gry Holmbakken
Holbein
Iko Maran
Ilf ja Petrov
Ivan Astahhov
Maia Ganina
Martin Luiga
Mihkel Mutt
Muhukadri
Rein Veidemann
kodulind
mets on kodusõda
puukkojunkkarit
võitlusvälja kitsenemine
Jään huviga ootama pilte halvaks läinud pihlakatest. Meil on külmkapis purk 16-aastast pihlakamoosi, mis olenemata sellest, et avati vist juba 10 aastat tagasi, lõhnab veel päris isuäratavalt ja mingit hallitust kuskil näha pole.
VastaKustutaNii väga kui ma ka tahaksin seda ilusat lugu uskuda, kas ei peitu siin mitte teatavat sisemist vastuolu? Kuidas säilib isuäratavalt lõhnav asi käeulatuses kümme aastat?
VastaKustutaMuidugi norin ma detailide kallal üksnes seepärast, et fototõestus pihlakate riknemise kohta mul esialgu tõesti puudub.
Peab täpsustama, et see ka maitseb veel päris hästi. Vähemalt ülemine osa (nagu ehk pildilt näha, koosneb moos alumisest vedelamast kihist ja ülemisest kuivemast) maitses suurepäraselt. Ja alles on ta sellepärast, et mida ikka teha ühe pihlakamoosiga - saiale nagu ei pane ja tee sees maitses ka minu mäletamist mööda kibedalt. Kui nüüd hakata mõtlema, et miks see moos üldse sündis, siis vist oli vaja rasketel aegadel kuidagi talongisuhkrut kasutada, aga ilmselt oli muu marjasaak kehv.
VastaKustutaVäga kena moos! Arvan, et pikaajaliste teenete eest võiks talle anda chutney' aunimetuse ja kasutada liha juurde.
VastaKustutaAga ma rohkem ei räägi, muidu läheb juba päris köögiblogi moodi ja see oleks ju kohatu...